Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Víz törzsei

1280345168_75.png 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Víz törzse kétfelé szakadt, egymástól távol, a Déli- és az Északi sarkon élnek. A két kontinens kb. ugyanaakora nagyságú. Jellemző évszak ezeken a helyeken a tél. A két törzs az idők folyamán a köztük lévő távolság miatt egyre jobban elkezdett különbözni egymástól.

 

Déli Víz törzse

1280345171_98.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A déli sarkon élő törzset a Tűz népe már eléggé feldúlta. A faluban élő emberek létszáma is elég alacsony, kb. 20-30 fő. Bőrből készült sátrakban, ill. igluban laknak. Főleg horgászattal foglalkoznak. Az idomárokat a Tűz népe elfogta, akár ki is végezte őket. A harcosok többsége pedig elment a Föld királyságába a háborúba segédkezni, így a falu elég védtelen maradt a Tűz népe támadásai ellen, mivel nem igazán tudná senki így megvédeni a falut.

 

Északi Víz törzse

1280345175_84.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Déli sarkon élő törzshöz képest sokkal fejlettebb társadalomról van szó. A város gyönyörűen van megépítve, magát a várost pedig vastag jég falakkal védik. Az emberek jégből készült házakban, palotákban élnek. Az utcák jó részén vízfolyamokon csónakokkal közlekednek az emberek. Az idomárok és a harcosok létszáma magas és sok újjoncot képeznek ki mind idomítás, mind a harcászat terén. Saját szokásaik, törvényeik vannak, amit be is tartanak, bár némelyik eléggé idióta dolog. pl. Egyik törvényük szerint csak a férfiak tanulhatnak víz idomítást, a nőknek pedig a víz idomítással gyógyítást kell tanulniuk. Többekközött a kényszerházasság szokássá vált stb.

 

Hagyományok

1281472647_05.png

 

 

 

 

 

 

 

 


Az előbb már említettem egy szokást az Északi Víz törzsénél, a kényszerházasságot.  Szerintem ez mindenki számára érthető mit is akar takarni. Ez a hagyomány már sok mindent megkavart sok ember életében.
A házasság előtt az eljegyzésnek is meg van a maga hagyománya a Víz törzsében. A fiúk a lányoknak mátkanyakláncot adnak, ez olyasmi, mint az eljegyzési gyűrű. A lányok általában 16 évesen kerülnek eladó sorba.
Szokás még a harcok előtt az arc festés a férfiaknál, de ez nem mindig jellemző.
A férfiak között van még egy hagyomány, vagyis inkább szertartás: a jéghegy kerülés. Ezen minden fiúnak át kell esnie 14 éves korában, hiszen ez jelzi a felnőtté válásukat. Hajóval jéghegyeket kell kikerülniük és a tapasztaltak nem segíthetnek neki.

 

Isteneik

1280345166_47.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Víz törzse a Hold és az Óceán szellemét tisztelik istenként. Hiszen ez érthető. Ők tartják fent az egyensúlyt. Az Óceánban ott a víz és a Hold pedig mozgatja a vizet, az apály és a dagály jelensége. Egymásnak ellentéte, de mégis egymással szoros kapcsolatban állnak. Pont olyan az Óceán és a Hold szellemének kapcsolata, mint a Yingnek és a Yangnak, "húz és tol", viszonyukat is ez jellemzi. Ábrázolásuk koi halak formájában akik egymás mellett úszkálnak, folyton körbe-körbe, kinézetre pedig teljesen olyanok,mint Ying és Yang kör. Az Óceán szellemét La-nak, a Hold szellemét Tui-nak hívják. Ősi szellemek, majdnem a világ kezdetén kerültek át a Szellemvilágból a halandók világába, feladva halhatatlanságukat. A Víz törzse úgy tartja, hogy életüket az Óceán szellemétől, erejüket pedig a Hold szellemétől kapják. Éjszaka minden víz idomárnak sokkal jobban megy az idomítás, sokkal könnyebben, sokkal nagyobb víz mennyiséget képesek idomítani. Az Óceán és a Hold szellemének halandó alakjai az Északi Víz Törzsének Szellem Óázisában élnek.

 

Ruházat

1281472646_71.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruházataik színére leginkább a kék a jellemző, de a fehér és a lila szín is megtalálható. Mivel mindegyik törzs hideg helyen él, a bundás ruhákban lehet őket leginkább lakóhelyekün látni. Azonban persze nekik is vannak vékonyabb ruháik, amit épületeikben, vagy más törzseknél a jobb idő miatt hordanak.

 

 

Vezetők

A Víz törzseit a törzsfők irányítják.
Az Északi sarkon ezt a szerepet  Arnook tölti be. Lánya Yue a hercegnő.
A Déli sarkon Hakoda a törzsfő. És ezt tekintve Sokka herceg és Katara pedig hercegnő.