Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők

Levegő nomádjai

 

Aang

aang.png

 

 

 

 

 

 

 Nép: Levegő nomádjai, Déli levegőtemplom

 

Életkor: 112, biológiailag 12
Haj szín: fekete
Szem szín: szürke
Első megjelenés: 1/1 A jégbefagyott fiú

Aang történetünkben az utolsó levegőidomár és egyben az Avatar is. Csak ő képes megtanulni mind a négy elemet idomítani. Jó kedélyű, vicces fiú, akinek nagyon fontosak a szerettei és mindent megtesz a védelmükben. Mikor megtudta, hogy ő az Avatar összezavarodott és readásul Gyatsotól is elakarták választani elmenekült és egy nagy viharban 100 évre Appával együtt megfagyasztotta magát. 100 év múlva Katara és Sokka megtalálták és most elindult megtanulni a maradék három elemet, a Vízet, a Földet és a Tűzet, hogy képes legyen legyőzni a Tűz Urát. Kezdetek óta szerelmes Katarába, bár ezt csak később valja be neki. Ő a történetben az a szereplő is aki mindig képes látni a dolgok jó oldalát, pl. pusztításban a jobb jövőt, ellenségben a barátot.

 

Appa

appa.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Levegő nomádjai, Déli levegőtemplom
Életkor: 106, biológiailag 6
Bunda szín: fehér, barna
Szem szín: barna
Első megjelenés: 1/1 A jégbefagyott fiú

 

Ő Aang állat segédje. Minden Avatarnak van egy állatsegédje. Appa egy repülő bölény. Elég mondani neki, hogy "Jip-Jip" és Appa már repül is. Appa még kicsi bölény volt amikor Aanggal találkozott és azóta is nagyon jó barátok. Appát egyszer elrabolták a homok idomárok Aangtól és akkor igazán megmutatkoztak Aang érzelmei, hogy mennyire is szoros kötelékek fűzik őt Appához. 

 

Momo

momo.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Levegő nomádjai, Déli levegőtemplom
Életkor: ismeretlen
Bunda szín: fehér, barna
Szem szín: zöld
Első megjelenés: 1/3 A Déli levegőtemplom

Momo az utolsó lemur, az az denevérmaki. A Déli levegőtemplomban csatlakozott Aangékhoz, bár elősször Sokka megakarta enni, mert annyira éhes volt, de szerencsére nem sikerült neki Momot megfognia. Momo képes repülni is. Nagyon aranyos állatka.

 

Pathik (Guru)

guru.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Semleges
Életkor: 150
Haj szín: ősz 
Szem szín: szürke
Első megjelenés: 2/16 Appa magányos napjai

A Levegő nomádjainak sprituális testvére, de egyik néphez sem tartozik, mivel egy Guru. Pár éve történetünk kezdete előtt, volt egy látomása, melyben látta, hogy segíteni fog az Avatarnak a Keleti levegőtemplomba, ígyhát elment a Keleti levegőtemplomba. Amikor Appával találkozott a templomba segített neki megtalálni Aangot. Rendkívül sokat tud a Szellem Világról és az Avatar állapotról. Aang elment Pathikhoz, hogy többet megtudjon az Avatar állapotról és annak irányításáról. A tanulás megkezdése előtt azonban Pathik megitatott Aanggal egy hagymás-banánturmixot, mert szerinte az finom, bár elősször Aangnak nem ízlet, de volt, hogy már ő kért belőle. Pathik megtanította Aangnak, hogyan nyithatja meg az összes Csakráját, ezzel belépve az Avatar állapotba és irányítva azt. A Gurunak mindegyik csakra megnyitására van egy módszere. Figyelmeztette Aangot, hogyha elkezdi, megnyitni a csakráit, akkor nem állhat meg addig, míg az utolsót, a 7.-et meg nem nyitotta. Aang viszont nem volt képes lemondani Katara iránt érzett érzelmeiről, főleg azután, hogy volt egy látomása, hogy Katara bajban van. Aang nem fejezte be a feladatot, ott hagyta a Gurut. Hogy utána mi történt Pathikkal nem tudni. Jó barátja volt Gyatsonak.

 

Gyatso

gyatso.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Levegő nomádjai, Déli levegőtemplom
Életkor: halálakor 79
Haj szín: ősz
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/3 A Déli levegőtemplom

Aang levegőidomár tanára. Nagyon szoros kötelék fűzte őket egymáshoz. Egy nap a többi Déli levegőtemplomi szerzetes elakarta Aangot Gyatsotól választani örökre és ekkor menekül el Aang és egy viharban fagyasztotta meg magát 100 évre. Később amikor Aang meglátta Gyatso holttestét a templomban akkor annyira dühös lett, hogy Avatar állapotba lépett. Gyatso gyermekkori barátja volt Rokunak is, az előző Avatarnak.

 

 

Yangchen

1280345162_42.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Levegő nomádjai, Nyugati levegőtemplom
Életkor: ismeretlen, elhunyt
Haj szín: barna
Szem szín: szürke
Első megjelenés: 2/1 Az Avatár állapot

 

Yangchen volt Aang előtti előző levegőidomár Avatar, Kuruk elődje. Idejében még mindenhol béke volt. Nagyszerű levegőidomár volt. A Nyugati levegőtemplomba született és ott van róla egy szobor is, valamint a Keleti levegőtemplomba is (az Avatarok termén kívüli szobor). Szerinte egy Avatar sem teheti meg, hogy spirituálisan megvilágosodik, mert az Avatar a világ szolgálatában áll, ezt főleg a levegőidomár Avatarokra értette.

 

 

Föld királysága

 

Bumi

bumi.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Föld királysága
Életkor: 112
Haj szín: ősz (eredetileg barna)
Szem szín: zöld
Első megjelenés: 1/5 Omashu királya

Aang régi jó barátja. Aanggal sokat csúzdásztak Omashu kézbesítőrendszerében. Bumi később Omashu királya lett. Egyszer 3 próbának állította elé Aangot aminek a lényege az volt, hogy "Semmi sem az aminek látszik". Amikor Aang eljut oda, hogy földidomítást tanuljon, tőle szeretné tanulni, hiszen Bumi földidomár. De amikor Aangék visszatérnek Omashuba, akkor már a Tűz népe elfoglalta és elnevezte Új Ozainak. Bumit fogva tartották, de amikor Aang megszöktette azt monta Aangnak, hogy nem ő a megfelelő tanár neki, olyan tanárt keressen aki képes figyelni és kivárni a megfelelő pillanatot a támadásra. Kérte Aangot, hogy hagyja őt ott a városba, ő majd kivárja ott a megfelelő pillanatot a támadásra. A Napfogyatkozáskor egyedül vissza foglalta egész Omashut. Tagja a Fehér Lótusz Rendjének. Van egy "kis" állatkája Borzas, aki nem is olyan kicsi, mint aminek mondta. Aang "örült zseninek" nevezte egyszer és mindkettőben igaza volt, bár a zseniben talán annyira nem.


Haru

haru.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Föld királysága
Életkor: ismeretlen
Haj szín: barna
Szem szín: zöld
Első megjelenés: 1/6 A rabhajó

Egy Föld királysága beli faluban lakott, amit a Tűz hadsereg már 5 éve megszált és a földidomítást be is tiltották. (A Tűz népe az itteni szénbányák szenéből fűtti a hajójit.) Apját és még sok embert földidomítás miatt elraboltak és egy fém börtönbe bezártak. Aangék észre vették amint idomít, ő elrohant és a faluban megint találkoztak vele. Egyszer Katarával elment sétálni és az egyik bánya bejárat akkor omlott be  és temetett félig egy öreget maga alá. Haru idomítással megmentette az öreget, bezzeg az feldobta a Tűz hadseregnek, hogy idomított. Mivel Harut is elrabolták, Katarával imitálták, hogy ő is idomított, így megtalálták, hogy hová vitték a földidomárokat. A börtönben lévő szénnel elintézték az ottani katonákat és több falut is később felszabadítottak a földidomárok. Haru segített Aangéknak a Napfogyatkozáskor az invázióban.

 

 

June

june.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Föld királysága
Életkor: ismeretlen
Haj szín: fekete
Szem szín: szürke
Első megjelenés: 1/15 Bato a víz törzséből

Bérnyomozó. Van egy állatkája Kayla, aki egy Shirshu. Kayla ha kap egy illat mintát, akkor bárkit képes kiszagolni, hogy hol lehet, bármilyen eldugott helyen is legyen az illető. Valamint nyelvével képes megbénítani időlegesen ellenfeleit. Zuko többször felbérelte Junet az állatkájával, általában azért, hogy megtalálja Aangot.


Káposzta kereskedő

kaposzta-kereskedo.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Föld királysága
Életkor: ismeretlen
Haj szín: ősz
Szem szín: zöld
Első megjelenés: 1/5 Omashu királya

Nem egy lényeges szereplő, de sok részben feltűnik és mindig úgyan az történik vele, jót lehet nevetni rajta. Van egy bódéja, ami mindig tele van a káposztáival. Imádja a káposztáit és valami mindig történik vele, pl. ketté töri, összetöri, elrepíti a bódét valami, vagy valaki(k) és a káposztáit is. És ilyenkor jön a kedvenc kiáltása: A káposztáim!


Kuei a Földkirálya

kunie-foldkiraja.png 

 

 

 

 

Nép: Föld királysága
Életkor: 25
Haj szín: fekete
Szem szín: zöld
Első megjelenés: 2/14 A falak és titkok városa

Ő a Föld királyságának jelenlegi királya, az 52.-ik. Az az érdekes benne, hogy soha nem járt a királyságban, de még Ba Sing Se-ben, sőt a palotáján kivűl sem. A Dai Li és Long Feng teljesen eltitkolták előle, hogy egyáltalán háború van. Aangék nagy nehezen tudadtak vele mindent, a Dai Li-ről és a világ állásáról is. Amikor viszont Azula elfoglalta Ba Sing Se-t ő úgydöntött, hogy álruhában beutazza a világot, persze nem egyedül, hanem Boscoval, a medvével.


Kyoshi

kyosi.pngNép: Föld királysága
Életkor: 230 halálakor
Haj szín: barna
Szem szín: zöld
Első megjelenés: 1/4 Kyoshi harcosai (szobor)
                         2/5 Az Avatár nap

Roku elődje, a legutóbbi földidomár Avatar. Ő volt a legtovább élő ember a világon és ő neki is volt a legnagyobb lába a világon. Rövid idő alatt kifejlesztett egy harci stílust, bár volt rá ideje bőven. Idejében béke uralkodott amíg, Hódító Chin nem kezdett elterjeszkedni a Föld királyságában. Amikor ahoz a félszigethez ért, ahol Kyoshi élt, megadásra kényszerítette Kyoshit, de ő nem engedelmeskedett Chinnek, aki egy igazi zsarnok volt. Félszigetét Kyoshi teljesen leválasztotta a szárazföldről és jól eltolta dél felé, közben pedig a szikla, amin Chin állt leomlott és a tengerbe veszet, hatalma megszűnt. Létre jött a Kyoshi sziget és vele együtt Kyoshi harcosait is létrehozta az Avatar. Egy ideig a világban ismét béke volt, amíg polgárháborúk nem kezdődtek. Az akkori 46. Föld király ráparancsolt Kyoshira, hogy tegyen valamit, de ő a parancsnak ellenszegült. Bár a nép kedvéért létrehozott egy újabb harcos csoportot, ami kiképzett földidomárokból állt, a Dai Li-t. Feladatuk Ba Sing Se kúltúrájának, hagyományinak védelme és a felkelések megállítása volt. Békés, nyugodt emberként halva meg, lánya, Koko vette át később a Kyoshi harcosok és a sziget irányítását.


Long Feng

long-feng.png

 


Nép: Föld királysága
Életkor: ismeretlen
Haj szín: fekete
Szem szín: zöld
Első megjelenés: 2/14 A falak és titkok városa

A Dai Li vezetője és Ba Sing Se kultúrális minisztere volt. A Föld királyának semmit sem mondott a háborúról, aki nem is tudott róla, hogy egyáltalán háború van. Így hát, ő nyugodtan irányíthatta Ba Sing Se-t, ahogy a királyt is irányította. Volt a Dai Li-vel egy víz alatti központjuk a Laogai tónál, ahol átmosták azoknak az embereknek az agyát, akiket rajta kaptak, hogy egyáltalán megemlítette a háborút. De Long Feng nem csak ezeknek az embereknek az agyát mosatta át a Dai Li-vel, hanem fiatal lányokét is akik körbe vezetik a bevándorlókat a városban, őket Joo Dee-nek nevezte el. Akik az agymosás hatása alól kezdtek felébredni azoknak elég volt mondania, hogy "A Föld királya meghívott a Laogai tóhoz" és már is visszaestek a transzba. Mikor azonban megtudta, hogy az Avatar a városba fog érkezni és elrabolták a bölényét, megszerezte Appát és később avval zsarolta Aangot, hogy békén hagyja a bölényét, csak menjenek el a városból és a városban ne beszéljenek a háborúról. Úgy vélte, hogy a Dai Li-vel való feladatuk a hagyomány és a kultúra őrzése Ba Sing Se-ben, olyan módon, hogy mindent elhalgatnak az emberek elől ami a világban folyik. Terve nem sikerült, Aangék megtalálták a Laogai tó alatt a Dai Li központját, ahol Long Feng megölte Villámot és menekülése közbe Appa megharapta. Aangék elmondtak mindent a Föld királyának, Long Feng lepróbálta hazudni a dollgokat, de ott volt bizonyítéknak a lábán Appa harapása.  Aangék megakarták mutatni a királynak a Laogai tónál lévő központot, de Long Feng gyorsabb volt és eltüntette a nyomait. Viszont a fúró, ami nem rég tört be a város külsőfalát, még megmaradt nyomnak. Long Fenget börtönbe zárták. Erre is volt terve, Azulának adta a Dai Li irányítását, hogy tervezzen puccsot a király és az ötök tanácsa ellen. Long feng úgy tervezte, miután kiszabadúl a börtönből, átveri Azulát és vissza szerzi a Dai Li irányítását, de nem jött össze neki, be kellett hódolnia Azulának. Utána nem tudni mi lett vele, valószínűleg börtönbe zárták ismét, a Föld király, vagy Azula.


Meng

meng.png

 


Nép: Föld királysága
Életkor: ismeretlen
Haj szín: fekete
Szem szín: barna
Első megjelenés: 1/14 A jós

Wu asszony azt jósolta neki, hogy egy nagy fülű fiú lesz neki az igaz szerelem. Mikor meglátta Aangot teljesen beléhabarodott és mindenhová követte, de később rájött, hogy mégse lehet köztük semmi. Nagyon irigykedik Katarára a szép haja miatt és, hogy Aang belé szerelmes.


Suki

suki.png

 


Nép: Föld királysága, Kyoshi sziget
Életkor: 15
Haj szín: barna
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/4 Kyoshi harcosai

Kyoshi harcosainak vezetője. 8 éves korában kezdődött meg a kiképzése és azóta igazi harcossá vált. A történet folyamán egyre jobban megnyílik előttünk. Sokkát eleinte nagyképűnek tartotta és nem kedvelte, de a sorozat folyamán barátságukból nagy szerelem lesz, a két harcos megtalálta egymást.

 

 

Thop Bei Fong

thop.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Föld királysága
Életkor: 12
Haj szín: fekete
Szem szín: világos zöld, vak
Első megjelenés: 2/4 A mocsár (illúzió)
                         2/6 A vak bandita

A Bei Fong család sarja, akik a leggazdagabbak a világon. Mivel Toph vakon született szülei elesetnek és gyengének tartották, de Toph egyáltalán nem ilyen. Szóval szüleivel, nincs egy jó kapcsolata, hiszen teljesen ellentétének hitték, mint amilyen valójában. Mivel kiskorában sokszor elszökött, egyszer találkozott borzvakondokkal (ők voltak a legelső földidomárok), akik megtanították neki a földidomítást és Toph rájött, hogy az idomítással képes látni a talpán keresztül, érzi a föld rezgéseit. Toph nagyon erős és tehetséges földidomár, amit az is bizonyítani fog, hogy ő lesz az első földidomár, aki képes a fémet is idomítani. Személyiségében pedig vad, harcias, kemény, aki képes vigyázni magára. Részt vett az Ötödik és a Hatodik Földrengésen is, ahol földidomárok harcolnak egymás ellen és mindkettőször megnyerte a versenyt. Később ő lesz Aang földidomár tanára, bár eléggé terrorisztikus, egyedi módszerei vannak a tanításra nézve. Szeretetét van, hogy egy erős ütéssel fejezi ki. Kezdetben Aangot gyengének tartotta, Sokkához gyengéd érzelmeket táplált, Katarával pedig nem jött ki egy fényesen, Katara anyáskodó jelleme miatt. De aztán alakulgattak ezek a dolgok. Megemlítésre szólgál még az is, hogy Toph szeret beceneveket adni másoknak. pl. Katara: Cuki-kislány, Királykisasszony; Aang: Pici láb; Sokka: Lajhár lustaság, Kapitány.


Villám

villam.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Föld királysága
Életkor: 16, elhunyt
Haj szín: barna
Szem szín: barna
Első megjelenés: 1/10 Villám

A Szabadság Harcosai vezetője. A Tűz népe ellen küzdött csapatával, ami olyanokból álltak, akiket a Tűz népe miatt már ért valami szomorú dolog. Tagok: Villám, Vigyor, Colos, Szagos, Herceg és Tökmag. Szüleit 8 éves korában a Tűz népe miatt elvesztette, ezért érez olyan ellenszenvet a Tűz népe iránt Villám. Csak hogy, ez az ellenszenv miatt már túl messzire ment, már szinte beteges, képes ártatlan embereket célja érdekében feláldozni. Gaipan faluját teljesen elárasztotta vízzel, azért, hogy így űzze ki onnan a Tűz népét, de szerencsére Sokka, aki addig sem bízott benne, kimenekítette a falu lakóit időben. Katara ilyenkor eszmélt rá, hogy akinek eddig hit és akivel egy kis "románca" is volt milyen is és egy szörnyetegnek nevezte. Mikor legközelebb találkozunk vele Zukoval egy kicsit összefog Ba Sing Se felé tartva, de rájön, hogy Iroh és Zuko tűz idomárok. Ekkor megint megjelenik beteges, Tűz népe ellenes viselkedése. Folyton kémkedik utánuk, míg egy kis párbaj végén Zukoval, a Dai Li elfogta és átmossta az agyát. Ez után találkozik ismét Aangékkal. Érdekes, hogy most Sokka hitt neki, hogy megváltozott és Katara pedig nem. Amikor Aangéknak sikerült emlékeztetniük dolgokra, felkeresték a Laogai tó-t, a Dai Li központját, hogy megmentsék Appát. Amikor viszont összefutottak Long Fenggel, ő ismét manipulálta Villámot, de Aang segítségével ismét önmaga tudott lenni. Csak hogy ekkor egy sziklát idomított Villám felé és Long Feng eltünt. Katara megakarta gyógyítani, de ő elküldte őket, hogy keressék meg Appát és mondta Katarának, hogy rendbe fog jönni, Colos és Szagos ott maradtak vele. Toph érezte viszont, hogy hazudik, innét tudni, hogy meghalt. Katara, csak Villám halála után ismerte be, hogy tényleg megváltozott, de ekkor már mindegy volt.


Wu asszony

wu-asszon-jos.png 

Nép: Föld királysága
Életkor: 16, elhunyt
Haj szín: barna
Szem szín: barna
Első megjelenés: 1/10 Villám

Makapu falujában él és ott jósol az embereknek. Általában jóslatai be is válnak, de nem mindig. A faluban az volt a szokás, amíg Wu asszony meg nem érkezett, hogy minden évben megmászták az ottani Makapu vulkánt megnézni, hogy kitör abban az évben, vagy sem. Egyszer azt jósolta, hogy nem fog kitörni, pedig ha felmentek volna a vulkánra látták volna, hogy a láva szintje, már szinte elérte a tetejét. Nem sokkal utána ki is tört, de szerencsére ott volt Aang és megmentette a falut. Katara volt az, aki életéről mindent megjósoltatott Wu asszonnyal és mindig hit neki. Megtudhattuk, hogy férje nagyszerű idomár lesz, lesz pár gyereke, unokája stb. és álmában fog meghalni. Katara akkor jött rá, hogy kit is akar férje takarni, amikor látta, hogy Aang hogyan menti meg a falut és Sokka azt mondta: "Néha el is feledkezik róla, milyen nagyszerű is ez a fiú". Sokka pedig volt az aki soha nem hitt Wu asszony egyetlen jóslatának sem.

Zei Professzor

zei-professzor.png

 


Nép: Föld királysága
Életkor: ismeretlen
Haj szín: barna
Szem szín: barna
Első megjelenés: 2/10 A könyvtár

A Ba Sing Sei egyetem antropológiai tanszékének a vezetője. Szorgosan nyomozott a sivatagban Wan Shi Tong könyvtáráért, de semmi sikerrel. Mivel Aangéknak is szükségük volt néhány információra a Tűz népéről, segítettek neki megkeresni a könyvtárat. Együtt megtalálták nagy nehezen, hiszen egyáltalán nem úgy nézett ki, mint a professzor egy képén, mert már csak a legmagasabb tornyának is csak egy kis része látszott ki a homokból. Wan Shi Tong a könyvtár nagyrészét, a tudás védelmében elsülyesztette a sivatagban. A könyvtár használatáért Wan Shi Tong, mindenkitől valami értékeset kért, Zei egy könyv első kiadását adta. Miközben Aangék keresték amit akartak tudni, addig ő vette magához a könyveket, mikor már Wan Shi Tong elöl kellett menekülni,mert Aangék megsértették a szellemet, Zei már egy jó stóccal futkorászott. Amikor Wan Shi Tong újból és végleg süllyeszteni kezdte könyvtárát, Zei professzor úgy döntött, nem megy fel a felszínre, inkább ott marad a sok tudás között. Nagyon fontos volt számára mindig is a tudás és egy álma teljesült avval, hogy beléphetett a könyvtárba.

 

 

Víztörzse

 

 

Arnook

arnok.png

 


 

 

 

 

 

Nép: Északi Víz törzse
Életkor: 50
Haj szín: fekete
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/18 A vízidomár mester

Ő az Északi Víz törzsének törzsfőnöke. Yue hercegnő apja. Régebben a szellemek keltettek benne egy látomást, melyben látta, hogy lánya hercegnőként a Hold szellemévé fog válni. A szellemek felkészítették rá, hogy elfogadja Yue sorsát.

 

Bato

bato.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Déli Víz törzse
Életkor: ismeretlen
Haj szín: barna
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/15 Bato a víz törzséből

Déli Víz törzsének harcosa. Katara és Sokka apjával, Hakodával jó barátok. Hakodával együtt ment segíteni a Föld királyságába, de egyszer megsérült és a többiek a közeli apátságba hagyták. Ott találkozott Aanggal, Katarával és Sokkával. Segített Sokkának, hogy megtegye a jégkerülését, ill. itt inkább szikla kerülést. Sokka kiállta a feladatot és a homlokára a bölcs, Katarának a bátor és Aangnak a megbízható jelet festette. Aang eldugta Kataráék elöl apjuk addig várt levelét, hogy hol fognak majd Batoval találkozni és vissza adta nekik a levelet. Katara és Sokka elment Batoval, hogy találkozzanak apjukkal, de meggondolták magukat és Aanggal folytatták útjukat. Legközelebb a Kaméleon-öbölbe fog majd Sokkával találkozni, ahol már ott lesznek az egész Déli Víz törzsének harcosai is, beleértve Hakodát is. Miután a Tűz népe elfoglalja Ba Sing Se-t is, kidolgoznak egy tervet és szétválnak Aangéktól. A Napfogyatkozáskor Hakoda sérülése, és Sokka elmenése után ő vezeti az inváziót. Az invázió végén elfogják őt és a többi harcost.

 

Hahn

hahn.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Északi Víz törzse
Életkor: 17
Haj szín: barna
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/19 Északostroma 1.rész

Yue hercegnő leendő férje. Mivel Yue a Hold szellemévé válik így nem lesz az. Sokkával eléggé rivalizáltak Yué miatt. Eléggé önfejű, saját terve szerint a Tűz népe hajójában, álruhában rátámadt Irohra és Zhao-ra, Zhao könnyűszerrel tovább hajította a korláton bele a vízbe.

 

Hakoda

hakoda.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Déli Víz törzse
Életkor: ismeretlen
Haj szín: barna
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/15 Bato a víz törzséből (emlék)

                         2/16 Appa magányos napjai

A Déli Víz törzsének vezetője. Katara és Sokka apja. Feleségét Kya-t 5 éve megölte a Tűz hadsereg. 2 éve elment a Déli Víz törzs harcosaival a Föld királyságába segédkezni. Azóta nem találkozott gyermekeivel, de a Kaméleon-öbölbe találkozott Sokkával és Aanggal, majd később Katarával is. Sokkával kidolgoztak egy tervet, ő és a törzs harcosai egy időre elváltak Aangéktól, majd a Napfogyatkozás napján ismét találkoztak. Az invázióban megsérült, utána a többi harcossal elfogták, őt a Forrongó Sziklához vitték, de fia hamar kiszabadítja.

 

Hama

hama.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Déli Víz törzse
Életkor: 80
Haj szín: ősz (eredetileg barna)
Szem szín: szürke
Első megjelenés: 3/8 Kötélen rángatott bábuk / A bábú mester

Az utolsó előtti vízidomár volt a Déli sarkon. 60 éve a Tűz népe többször megtámadta a Déli Víz törzsét és egyre több vízidomárt vittek el magukkal. A vízidomárok harcoltak ellenük, a Tűz népe egyik hajóját is ekkor zárták körbe jéggel. Míg végül minden vízidomárt elraboltak. Mielőtt elrabolták volna Hamát jó barátságban volt Kannával. Hosszú éveken keresztül börtönben volt, ahol minden hónapban Teliholdkor érezte a Hold hatalmas erejét. Hama eleve nagyon erős vízidomár volt és a több évnyi patkányokon való kísérletezés folytán kifejlesztette a véridomítást. Evvel a technikával bárkit úgy irányíthat, mintha csak egy bábú lenne. A patkányok után, a börtön őrön használta erejét, így megszökött a sok éves rabságból. A Tűz népének egy kis falujában kezdett új életet. Mivel Hama bosszút esküdött a Tűz népe minden tagja ellen, azért amit vele és idomár társaival tettek, a faluból minden Teliholdkor a hegy felé irányított egy embert és börtönbe zárta. Az emberek rettegtek Teliholdkor és jól bezárkoztak lakásaikba. Hama addig űzte ezt a rémálmot, míg Aangék meg nem érkeztek. Hama befogadta őket a fogadójába. Katarával kezdetek óta nagyon jól kijött. Amikor kutakodtak a cuccai között, Hama elmesélte életének egy részét amit a Déli Víz törzsében töltött és felajánlotta Katarának, hogy megtanítja mindenre amit ő tud. A lány ezt nagy örömmel fogadta. Másnap Sokka, Aang és Toph nyomozgattak az eltüntek után és estére meg is találták őket, míg Toph kiszabadította őket a fiúk visszamentek Katarához, hogy megmondják neki ki is valójában Hama és, hogy mit tett. Miközben Aangék csak nyomozgattak, addig Hama megtanította Katarának, hogy víz mindenhol van és, hogy egy vízidomárnak minden lehetőséget a túlélés érdekében ki kell használnia. Mikor este lett és Telihold volt Hama elmesélte életének azt a részét amit a börtönben véridomítás gyakorlásával töltött. Katara nem akart véridomítást tanulni és már ő is rájött, hogy ki is Hama. Hama ekkor elkezte irányítani Katarát, csak közben elfeledkezett arról, hogy a Holdtól nem csak ő, de Katara is erősebb lesz, sőt erősebb, mint Hama. Katara képes volt az irányításból kitörni és ekkor jelentek meg a fiúk. Ekkor Hama elősször Katara, majd egymás ellen irányította Sokkát és Aangot. Csakhogy Katara mégis idomított vért, méghozzá Hamát irányította. Ekkor érkezett meg Toph és akiket kiszabadított. A kiszabadítottak elvitték és élete végéig börtönbe zárták Hamát, de ő ezen csak nevetett, hiszen a tudását, már tovább adta. Hama nem gonosz személyiségű, csak hát szegényt a börtön évek eléggé megtörték és hatalmas bosszúvágyat keltettek benne.

 

Hue

hue.png

 

 

 

 

 

 


 

Nép: Mocsár
Életkor: ismeretlen
Hajszín: ősz
Szem szín: kék
Első megjelenés: 2/4 A mocsár

Aangék a mocsárban találkoztak vele. Ő indaidomár, az indákat maga köré szokta fonni, így szokott harcolni. Valójában ő csak a mocsarat védi, azoktól akiket úgy vél, hogy bántani akarják a mocsarat. Megtanította Aangnak, hogy ahogy a mocsár is egy fából áll, egy fának sok gyökeréből, egy élőlény, úgy a világ is. Minden élőlény úgyan úgy lélegzik, mindannyian egy fának a gyökerei vagyunk. Elmesélte még azt is, hogy a mocsárban megláthatjuk azokat akiket szeretettünk, akiket elvesztettünk, akikről azt hittük eltüntek. Segített indaszörny alakban Aangéknak a Napfogyatkozáskor az invázióban.

 

Kanna

kanna.png

  

 

 

 

 

Nép: Déli Víz törzse
Életkor: 80
Haj szín: ősz (eredetileg barna)
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/1 A jégbefagyott fiú

Katara és Sokka nagyija, Hakoda anyja. Az Északi Víz törzsében született, de amikor Pakkuval össze kellett volna házasodni elszökött. Pakku faragott neki egy mátkanyakláncot, amit később Kanna Kya-nak adott, aki pedig Katarának adta. Az Északi Víz törzsében jó barátságba volt Yugodával. A Déli Víz törzsében pedig Hamával.

 

Katara

katara.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Déli Víz törzse
Életkor: 14
Haj szín: barna
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/1 A jégbefagyott fiú

A Déli Víz törzsében az utolsó vízidomár. Bátyjával, Sokkával megtalálták jégbe zárva Aangot, az Avatart és most segítenek neki legyőzni a Tűz Urát. Mivel a vízidomításra amit tudott, arra csak magától jött rá, hiszen nem volt senki aki taníthassa, így az Északi Víz törzsében mesterien megtanulja a víz idomítást. Reménykedni tud még akkor is, amikor más már rég feladta a reményt. Bátor, gondoskodó, néha már túl anyáskodó. Még akkor is összetartja a csapatot, amikor nélküle már szétszakadtak volna. Reményt, bátorságot ad másoknak és képes másokban hinni is, ezzel is segít másokat. A nyakláncát mindig hordja, hiszen anyukájára emlékezteti, akit a Tűz népe miatt 8 éves korában elvesztett. Sokkával sokszor van, hogy veszekednek, de ennek ellenére nagyon szeretik egymást. Aang szerelmes belé, a történet során ő is lasacskán beleszeret a fiúba, viszonozza érzelmeit.

 

Kuruk

kuruk.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Északi Víz törzse
Életkor: ismeretlen, elhunyt
Haj szín: fekete
Szem szín: kék
Első megjelenés: 2/1 Az Avatár állapot

A legutóbbi vízidomár Avatar, Kyoshi elődje. Az Északi Víz törzsében élt és kicsapongó, felvágós személyisége miatt nagyon örült amikor megtudta, hogy ő az Avatar. Mindegyik elem idomítása jól ment neki, még a tűzé is. Kuruk idejében, még mindenhol béke volt, így nem akadt túl sok dolga. Egy, a Déli Víz törzsével szervezett összejövetel alkalmával találkozott egy lánnyal, Ummival, melyből nagy szerelem lett. Kuruk adott neki egy mátkanyakláncot, és a házasság napján a Szellem Oázisnál, valami lerántotta a hídról Ummit. Kuruk utána ugrott, bár megmenteni nem tudta. Ezután Kuruk egész életét Ummi keresésével és Koh-ot való megölés próbálkozásával töltötte. Nem tudni, hogy a Szellem világ így bűntette, mert nem végezte jól Avatar-i kötelességeit, vagy csak véletlenül lett Ummi Koh, az arctolvaj célpontja.

 

Kya

kya.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Déli Víz törzse
Életkor: ismeretlen, elhunyt
Haj szín: barna
Szem szín: kék
Első megjelenés: 2/4 A mocsár (illúzió)
                         3/16 A déli kalózok (emlék)

Katara és Sokka anyukája. Hakoda felesége. 5 évvel történetünk kezdete előtt a Tűz népe ismét megtámadta a Déli Víz törzsét és már régebben is a vízidomárokat elvitték és akár meg is ölték, most ismét ezért jöttek. Kya Katara védelmében azt hazudta a katonáknak, hogy ő az utolsó vízidomár, így ő lett a célpontjuk, majd meg is ölték. Nyakláncát Kannától kapta és oda adta Katarának, akinek ez emlékezteti ő rá.

 

Pakku

pakku.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Északi Víz törzse
Életkor: ismeretlen
Haj szín: ősz
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/18 A vízidomár mester

Ő volt az aki meg kérte Kanna kezét, miatta menekült el Kanna a Déli Víz törzsébe, mert Kanna nem szerette úgy őt, mint ahogy ő Kannát. Ő volt az is aki a mátkanyakláncot faragta, ami később a család erekjéje lett és most Katara hordja. Amikor Aangék az Északi Víz törzséhez értek ő kapta a feladatot, hogy tanítsa Aangot, ekkor még mogorva, hagyomány mániás vén embernek ismerhettük meg. Ez akkor változott meg amikor Katarával harcolt és megtalálta a nyakláncot ami leesett Katara nyakából. Mivel a hagyományoknak megfelelően nem akarta kezdetben tanítani Katarát, így Aang tanította őt este arra amit Pakkutól tanult, csak Pakku ezt észre vette és már ezek után Aangot sem volt haljandó tovább tanítani. Katarának bocsánatot kellett volna kérnie tőle, de ehelyett kihívta harcolni és Pakku ekkor találta meg a nyakláncát. Ezek után Katara vált eddigi leggyorsabban tanuló és legjobb tanítványává Pakkunak. Észak ostrománál remekül harcolt tanítványival. A harc végén úgy döntött, hogy több idomárral elmegy a Déli Víz törzséhez és idomítást tanítanak. Egy ideig magukkal vitték Aangékat is és ajándékot is adott nekik. Katarának a Szellem Oázis vízével töltött fiolát adott. Aangnak vízidomár tekercseket, de mondta neki, hogy az igazi mestert (Katarát) még a tekercsek sem tudják helyettesíteni. Sokkának, azt mondta, hogy vigyázzon magára. A Déli Víz tözsében ismét megkérte Kanna kezét, aki most már igent mondott neki. Időközben pedig az is kiderült róla, hogy fontos tagja a Fehér Lótusz Rendjének. Ba Sing Se-nél harcolt az üstökös érkezésekor, utána valószínűleg vissza ment a Déli Sarkra.  

 

Sokka

sokka.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Déli Víz törzse
Életkor: 15
Haj szín: barna
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/1 A jégbefagyott fiú

Hakoda és Kya fia és Katara bátyja. Katarával együtt találták meg Aangot. A Déli Víz törzsének harcosa. Nincsenek idomár képességei, de így is remekül boldogul. Csak abban hisz amit lát, vagy érez. Kicsit önfejű, szerinte csak az ő útja az egyetlen út. Erős és bátor harcos. Remek terveket készít. Ő a csapatban az egyetlen aki remekül ismeri a térképeket. Katarával sokszor van, hogy veszekednek, ennek ellenére nagyon szeretik egymást. Sokka híres a beszólásairól és a humoráról. Valamint ő a csapatnak a mindig éhes tagja is, mellesleg tipikus húsevő. Van egy bumerángja, amit apjától kapott amikor ő ott hagyta a többi harcossal a falut. Ez Sokka jelképe, ő "a bumeráng harcos", bár később már kardot is fog használni a Tűz könyvében. Az Északi Víz törzsének hercegnőjébe Yue-ba beleszeret és az érzés kölcsönös, bár nem lehetnek együtt, mert Yue-t már eljegyezték, de ez a kisebb gond, hiszen Yue a Hold szellemévé kell, hogy váljon, így többé már nem lehetnek együtt. Bár van még egy lány, Suki akivel kezdetben csak barátok, majd nagy szerelem lesz kapcsolatukból.

 

Yue hercegnő

yue.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Északi Víz törzse
Életkor: 16, elhunyt, a Hold szellemévé vált
Haj szín: fehér (eredetileg barna)
Szem szín: kék
Első megjelenés: 1/18 A vízidomár mester

Az Északi Víz törzsének hercegnője. Mikor megszületett a többi babával ellentétben ő nem sírt fel. A legnagyobb gyógyítók sem tudták életét megmenteni. Apja könyörgött az istenekhez és az ottani Szellem Óázis vízébe tette Yue-t, ahol ő érintkezett a Hold szellemével, aki neki adta élete egy részét. Ekkor Yue addig sötét haja kifehéredett és végre felsírt. Szülei tudták, hogy életben marad. Nevét is innét kapta, ami Holdat jelent. Yue egy gyönyörű 16 éves lánnyá cseperedett, amikor Aangék megérkeztek az Északi Víz törzséhez. Sokkával rögtön egymásba szerettek és ezt Sokka még jobban viszonozta, csak mivel Yue már 16 lett eladósorba lépett és egy Hahn nevű fiú eljegyezte. Mindketten tudták, hogy azért több van köztük a barátságnál. Amikor Zhao ostromolta a törzset és a Szellem Óázisban koi halak alakjában lévő Óceán és Hold szellemét megtalálta, megölte a Hold szellemét, evvel elsötétítve a Holdat. Iroh mondta Yue-nak, hogy ő még képes megmenteni a Holdat a benne lévő élettel. Yue hozzá ért a koihoz és átadta neki életét és Sokka karjaiba átváltozott a Hold szellemévé. Yue szellem alakban még egyszer megcsókolta Sokkát. Yue szellemként még néha feltünik később a sorozatban.

 

Yugoda

yugoda.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Északi Víz törzse
Életkor: ismeretlen
Haj szín: ősz (eredetileg barna)
Szem szín: kék
Első megjelenés:
 1/18 A vízidomár mester

A Víz törzsének legnagyobb gyógyítója. Próbálta Yue életét még kiskorában megmenteni, de még neki sem sikerült. Jelenleg az Északi Víz törzsében tanítja a vízidomár lányokat gyógyításra. Régi jó barátja volt Kannának is, amikor ő is az Északi Vz törzsében élt még.

 

 

 

 

Tűznépe

 

 

Azula

azula.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: 16
Haj szín: fekete
Szem szín: arany
Első megjelenés:1/12 A vihar (emlék)
                        1/20 Északostroma 2.rész

A Tűz népének hercegnője, Ozai és Ursa lánya, és Zuko testvére. Már kiskorában tűzidomár zseninek tartották és látták, hogy egy nap városokat fog leigázni. Nevét is nagyapja, Azulon után kapta. Apja mindig is őt szerette jobban, míg anyja inkább Zukot, sőt Azula szerint anyja egy szörnyetegnek tartotta őt. Azula személyisége egyértelműen gonosz és túl nagyra tartja magát. Ezt az is bizonyítja, hogy ő nem rendes, sima vörös tűzet, hanem kék tűzet idomít, ami erősebb, mint a rendes, sima tűz. Szerinte ő kimagaslik minden tűzidomár közül. Villámot is képes idomítani. Támadásai gyorsak, pontosak és akár halálosak is. Hidegvérrel képes bárkit eltiporni útjából, érzelmekre való tekintet nélkül. Gyerekkori barátnőiből, Maiből és Ty Leeből összehozott egy kis csapatot, bár őket is csak félelemmel tartja maga mellett, nem barátsággal.

 

Azulon

azulon.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: halálakor 95
Haj szín: ősz (eredetileg fekete)
Szem szín: arany
Első megjelenés: 2/7 Zuko egyedül

Sozin fia, Iroh és Ozai apja. Felesége Ilah. Folytatta apja után a világ meghódítását. Nagyon meglepte fia, Ozai ambíciói amikor azt kérte tőle, hogy adja inkább neki a trónt és Irohtól vesse meg a születési előjogát. Ozai pont akkor kérte ezt apjától, amikor Iroh Ba Sing Se-nél elvesztette egyetlen gyermekét és fiát, Lu Tent. Felháborítónak tartotta Azulon, hogy nem elég, hogy Iroh elvesztette a fiát még a trón öröklését is vonja meg tőle. Ezért Azulon azt akarta, hogy érezze át, hogy mit érezhet most Iroh, hogy ő is veszítse el a fiát, Zukot. Ozai és Ursa készítettek egy tervet, mely alapján Ozai megkaphatja a trónt és Zukonak sem kell meghalnia. Valószínüleg Ursa volt az aki később  megölte Azulont.   

 

Chey

chey.png

 

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: 30
Haj szín: barna
Szem szín: arany
Első megjelenés: 1/16 A dezertőr

A második ember akinek sikerült a Tűz hadseregéből kilépnie. Ő mentette ki Aangékat a Tűz fesztiválról amikor már kezdett eldurvulni a helyzet és ő volt az is aki elvezette Aangékat Jeong Jeonghoz.

 

Dock - Su - Bushi

dock.png

 

 

     

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: ismeretlen
Haj szín: ősz
Szem szín: arany
Első megjelenés: 3/3 A festett hölgy

Dock/Xu/Bushi úgy csinálnak, mintha egymás testvérei lennének, pedig igazából úgyan az az ember mindegyik, csak a fejfedőjük más. Jang Hui-ban él/élnek. Dock a dockokban dolgozik, a part és a falu közt hajóval fuvarozza az embereket.  Xu a boltban dolgozik és árusítja azt amije éppen van. Bushi pedig a víz tisztítással foglalkozik. Érdekes egy alak, az kétségtelen. 

 

Iroh (A Nyugat Sárkánya)

iroh.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: 64
Haj szín: ősz (eredetileg fekete)
Szem szín: arany
Első megjelenés: 1/1 A jégbefagyott fiú

Ozai bátyja, Azulon fia. Zuko és Azula bácsikája. Volt egy fia  Lu Ten, akit elvesztett Ba Sing Se 600 napos ostrománál. Ba Sing Se ostrománál ő volt a tábornok, de fia elvesztése után abba hagyta az ostromot. Ő volt az első ember akinek sikerült Ba Sing Se külső falát elősször áttörnie, valószínűleg sikerülhetett volna neki a várost is elfoglalnia, ha nem történik meg fia tragédiája. Később már Zukot is fiaként kezeli. Eredetileg ő lenne a Tűz Ura, hiszen ő az elsőszülött, de főleg Ursa tehet róla, hogy nem ő lett, bár ő csak fiát akarta megvédeni, míg valójában Ozai akarta a trónt annyira. Nyugat sárkányának is nevezik, hiszen felfedezte a kihaltnak vélt várost és az Ősi Napharcosok kultúráját, valamint tanult Ran és Shao mestertől és kilétük érdekében azt hazudta, hogy megölte az utolsó sárkányt is. A Fehér Lótusz Rend vezetője, ami olyan emberekből áll, akik mesterei a Pai Sho játéknak és ismerik a játék igazi lényegét is. Szóval sokmindent ellehet mondani róla, valamint Iroh hihetetlenül jó tűzidomár mester. Szájából is képes tűzet idomítani. Összeségében kedves, nagyon bölcs, erős, gondoskodó, becsületes, segítőkész, jó szívű ember aki imádja a teát. Később egy tea házat is nyitott Ba Sing Se-ben, a Jázmin Sárkányt. Zenélni és énekelni is nagyon szeret.

 

Jeong Jeong

jong-jong.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: 60
Haj szín: ősz
Szem szín: arany
Első megjelenés: 1/16 A dezertőr

Az első ember akinek sikerült kilépnie a Tűz hadseregből. A Tűz hadsereg keresi őt, de ő elmenekült előlük. Chey segített Aangéknak megtalálni őt, Aang reménykedett benne, hogy megtanítja neki a Tűz idomítást. Aangnak egy-két dolgot tanított a tűz idomításról, de nem tanította meg neki, mivel azt mondta neki, hogy még nem áll készen, mert a víz és a föld idomítást még nem sajátította el. Kiderült, hogy ő volt Zhao mestere. Zhaoval való "harcuk" után ismét eltünt. Ő is tagja a Fehér Lótusz Rendjének.

 

Lu Ten

lu-ten.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: ismeretlen, elhunyt
Haj szín: fekete
Szem szín: arany
Első megjelenés: 2/9 Nehéz feladat

Lu Ten Iroh fia. Ba Sing Se 600 napos ostrománál elhunyt. Iroh nagyon szerette és még mindig nagyon hiányzik is neki fia. Nagyon sajnálja Iroh, hogy nem tudott a csatában segíteni neki és megmenteni. Iroh Lu Ten születésnapján mindig megemlékezik rá, bár hol is legyen.

 

Mai

mai.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: 15
Haj szín: fekete
Szem szín: arany
Első megjelenés: 2/3 Visszatérés Omashuba

Nemesi családból származik, apját Omashu, ill. Új Ozai kormányzójává nevezték ki. Van egy 2 éves kisöcse is Tom-Tom. Szülei gazdagok, egyedüli gyerekként így mindent megkapott, ha rendesen viselkedett, nyugton maradt és csak akkor beszélt amikor szólították. Anyja kérte meg ezekre a dolgokra és arra, hogy ne kerüljön bajba, az apja karrierje érdekében. Mivel Mai fölött anyja uralkodott, és ha nem felelt meg az elvárásinak, akkor visszafogta Mait. Ezért fél Mai minden érzelem kimutatásától. Azula csapatába, csak félelemből csatlakozott, nem gonosz karakter. Ty Leevel nagyon jó barátok, bár teljesen ellentétei egymásnak. Mai az a tipikus rideg karakter, míg Ty Lee az az örök vidám kiscsaj. Kiskora óta szerelmes Zukoba, míg az ábrándok szerelemmé nem mélyültek közöttük. Az ellenségek tőle is reteghetnek, hiszen minden létező fegyvert mesterien tud használni.

 

Névtelen Tűzidomár Avatar

nevtelen-avatar.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: ismeretlen, elhunyt
Haj szín: barna
Szem szín: arany
Első megjelenés: 2/1 Az Avatar állapot

Nem sokat tudni róla, de egészen biztos, hogy nagyon erős Avatar volt, hiszen képes volt a lávaidomításra, amire Roku sem volt képes, hiszen, ha képes lett volna megtudta volna menteni a szigetét és ő maga sem halt volna meg. Az egyetlen lávaidomár akiről tudunk. Roku előtti előző tűzidomár Avatar volt, Yangchen előtt volt Avatar, ez az Avatarok sorából is egyértelmüen kiderül. Miközben Roku elmondja Aangnak az Avatar állapot lényegét többször láthatjuk őt.

 

Ozai

ozai.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: 43
Haj szín: fekete
Szem szín: arany
Első megjelenés: 1/8 A téli napforduló 2.rész Roku Avatar (fekete alak)
                         1/12 A vihar (emlék)
                         1/20 Észak ostroma 2.rész (jelenlegi alak, arc megjelenés nélkül)
                         2/7 Zuko egyedül (emlék)
                         3/1 Az ébredés (teljes arc megjelenéssel)

Ozai a jelenlegi Tűz Ura. Fia Azulonnak, unokája Sozinnak, tesvére Irohnak, férje Ursának és apja Zukonak és Azulának. A történet főgonosza, őt kell megállítani. Kegyetlen zsarnok, aki bárkit képes célja érdekében eltiporni. Eredetileg nem ő lenne a Tűz Ura, hanem Iroh, de itt is látszik, hogy célja, a trón, a hatalom és a világ elfoglalása érdekében bármire képes. Teljes megjelenést csak a Tűz könyvében kapunk róla. Azulát mindig is sokkal jobban szerette Zukonál. Egy tanácskozás során a 13 éves Zuko felszólalt a tábornok terve ellen, de mivel neki ott csöndbe csak figyelni lehetett volna, úgy döntöttek, hogy Zukonak Agni Kai-ozni kell a tábornokkal, de valójában a saját apjával kellett, mivel az ő tanácstermében szólalt fel és ő a Tűz Ura. Zuko nem akart apja ellen harcolni, így Ozai gyávának nevezte, megégette Zuko arcát, száműzte a Tűz országából és az Avatar keresésére küldte. Magabiztossága megmutatkozott akor is amikor magát Főnix Király Ozai-nak nevezte el és a Tűz Urának trónját Azulának adta. Ereje igazán csak az Aang elleni végső csatában mutatkozik meg.

 

Piandao

piandao.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: ismeretlen
Haj szín: fekete
Szem szín: szürke
Első megjelenés: 3/4 Sokka mestere

Piandao kard készítő, kard forgató, kaligráfus, tanár egyben. A Tűz népe történetének legnagyobb kard készítője és a világ talán legnagyobb kard forgató mestere. Szívéhez nagyon közel állnak a művészetek is, főleg a kaligráfia. Jelenleg Shu Jing-ben egy nagy kastélyban él. Néha tanítványokat is válal, hogy megtanítsa őket a kard forgatás rejtelmeire. Sokka is a tanítványai közé tartozik. Miközben tanította Sokkát, végig tudta, hogy a Víz törzséből származik, a nevéből kitalálta, de mégis tanította. "A kardforgatás tudománya egyik népnek sem kiváltsága, ez a tudás minden embernek jár." Ő is fontos tagja a Fehér Lótusz Rendjének. Egyszer több száz katonát győzött le egymaga. Van egy komornyikja, Fat.

 

Robbanó ember

robanno-ember.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: ismeretlen, elhunyt
Haj szín: fekete, kopasz
Szem szín: arany
Első megjelenés: 3/2 A fejpánt

Egy bérgyilkos, akit Zuko bérelt fel és aki állítólag a legjobb a szakmában. Ha kap egy megbízást azt véghez viszi, miután megkapta, már nem lehet megállítani. Egyik keze fémből van, van egy sólyma is, a harmadik szemével pedig kedvére robbangathat. Elősször a Smaragd-szigeten támadt Aangékra, majd egy városban Katarát és Tophot használta csalinak, hogy elfogja Aangot, de mindkét terve meghiúsult. Utoljára pedig a Nyugati levegőtemplomba támadt rájuk, ahol Zuko is próbálta megállítani, de ő nem figyelt rá. Végzete Sokka bumerángja lett, mert eltalálta a harmadik szemét és blokkolta a csakráját és amikor következőnek robantani akart saját magát robbantotta fel. Sokka adta neki a nevét a robbantásai után.

 

Roku

roku.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: halálakor 70
Haj szín: ősz (eredetileg fekete)
Szem szín: arany
Első megjelenés: 1/3 A Déli levegőtemplom (szobor)
                         1/8 A téli napforduló 2.rész Roku Avatar

Aang előtti Avatar, a legutóbbi tűzidomár Avatar. Rengeteget segít Aangnak, hogy Aang lezárhassa a háborút. Magát okolja a háború kitöréséért, hogy ezt az egészet nem látta előre és most Aangra hárult ez a feladat. Egy napon született Sozinnal, az akkori legjobb barátjával, a Tűz Urának trónörökösével. Rengeteget szórakoztak együtt. Roku is a hagyományoknak megfelelően 16. születés napján megtudta, hogy ő az Avatar. Ekkor útnak indult, hogy megtanulja az elemek irányítását és Avatar váljék belőle. Az első elem a levegő volt. A Déli levegőtemplomba ment, ahol a levegőidomítás megtanulása mellett szoros barátságot kötött Gyatsoval. A második elem a víz volt, ennek a megtanulása viszont különösen nehezen ment Rokunak, hiszen a víz a tűzzel ellentétes elem, de végül sikerült megtanulnia. Roku számára az utolsó megtanulandó elem a föld volt, amit Sud mesterétől tanult meg, aki remek tanár volt. Végre Roku igazi Avatarrá vált, megtanulta mind a négy elem idomítását, és Sozinból is már Tűz Ura lett. Mikor Roku hazatért régota neki tetsző lánnyal Ta Min-nel összeisházasodott. Viszont a házasság napján már Sozin felvetette neki a világ elfoglalásának a tervét, de Rokunak még az ötlet sem tetszett, nem hogy belemenjen és segítsen Sozinnak. Sok évvel később Roku ráébredt, hogy Sozin komolyan gondolta a dolgot, egy Föld királysága beli falucskát, már el is foglalt. Ekkor Roku harcba keveredett Sozinnal és Roku győzött. Ezután sokáig a szigetén élt boldogságban Roku a feleségével és még pár emberrel, amíg az ottani vulkán ki nem tört. Mindenki elmenekült, de Roku szembe szállt a vulkánnal, de egyedül vesztésre állt. Ekkor jelent meg a régen látott Sozin és ketten valahogy csak boldogultak, de már késő volt ekkor. Roku túl sok vulkáni hamut lélegzett be és haldoklott, Sozin segíthetett volna neki megmenteni, de nem tette, hiszen tudta, hogy terve megvalósítása és ő között csak Roku áll, csak ő lenne képes megállítani. Ekkor otthagyta Sozin Rokut meghalni, Roku meghalt. 12 évvel később Sozin az üstökös erejét felhasználva elindította a háborút. 

 

Sozin

sozin.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: halálakor 102
Haj szín: ősz (eredetileg fekete)
Szem szín: arany
Első megjelenés: 3/6 Az Avatár és a Tűz Ura

Az üstökös, melyet később róla neveztek el, erejével ő indította el a háborút a Tűz népe és a többi nép között. Régi jó barátja volt Rokunak, bár Roku haldoklásakor inkább hagyta barátját meghalni. Mivel Roku ellenezte a világ meghódításának tervét, tudta, hogy csak ő állhat közé és a célja közé, ezért hagyta legjobb barátját meghalni. 12 évvel Roku halála után Sozin üstökösével megkezde a háborút, bár már előtte is foglalt el 1-2 Föld királysága beli falut. Abban a reményben, hogy megölette az összes levegőidomárt, nem fog visszatérni az Avatar, hiszen most a Levegő nomádjai között kellett volna újászületnie. De nem jött össze neki ez, hiszen Aang még él és ő a következő Avatar. 

 

Ty Lee

ty-lee.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: 14
Haj szín: barna
Szem szín: barna
Első megjelenés: 2/3 Visszatérés Omashuba

Gazdag családból származik. Van 6 testvére, akik pont úgy néznek ki, mint ő, ezért is állt be a cirkuszba, hogy valamiben mégis más legyen. Kiskora óta nagyon hajlékony és remek akrobata. Nagyon veszélyes ellenfelei számára, hiszen ismeri a test gyenge pontjait, és képes a Chi áramlását blokkolni mindössze néhány ütéssel, így belülről győzi le ellenfelét. Kedves, aranyos, néha naiv, cuki kislány aki vonza a fiúkat. Hisz a karmában és az aurában. Imádja a rózsaszín dolgokat. Maiel együtt félelemből csatlakozott régi barátnőjükhöz Azulához. Mai a legjobb barátnője, bár teljesen ellentétei egymásnak.


Ursa

ursa.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: ismeretlen
Haj szín: fekete
Szem szín: arany
Első megjelenés: 2/7 Zuko egyedül

Ozai felesége, Zuko és Azula anyukája, Roku unokája. Zukot mindig is jobban szerette, mint Azulát, mert őt féltette, hogy olyan lesz, mint apja, nagyapja vagy dédapja. Mikor megtudta, hogy Ozainak meg kell ölnie a fiát, tervet ajánlott férjiének, mely alapján Zuko is életben maradhat és ő is megkaphatja a trónt. A tervet nem ismerni pontosan, de feltehetőleg az volt, hogy Ursa megöli Azulont, az akkori Tűz Urát, és így Zuko is életben maradhat és Ozai is megkapja a trónt. Miután elbúcsúzott Zukotól nem tudni mi történt vele pontosan, de valószínűleg száműzetésbe vonult. Hogy most mi van vele nem tudni. Zuko többször kérdezte apját, hogy hol van, de ő nem válaszolt rá.


Zhao

zhao.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: ismeretlen, elhunyt
Haj szín: barna
Szem szín: arany
Első megjelenés: 1/3 A Déli levegőtemplom

Zhao egy hatalommániás, gonosz, aki célja érdekében pedig elszánt ember. Egykor Jeong Jeong tanítványa volt, aki nem tudott önuralmat tanulni. Elhagyva mesterét, Shu tábornoknál szolgált. Wan Shi Tong könyvtárát felkeresve érdeklődést mutatott a szellemek iránt. Megtudta, hogy az Óceán és a Hold szelleme már feladták halhatatlanságukat és halandó koi halak formájában az Északi Víz törzsének Szellem Óázisában találhatók. Később már parancsnokként összefutott Zukoval és Irohval. Zukot sosem kedvelte és gyanakvóan érdeklődött tőle, hogy az Avatar él-e. Végül sikerült megtudnia, hogy él és kiváncsíságát felkeltve maga is a nyomába indult. Csak hogy Zuko nem hagyta annyiban a dolgot, kihívta egy Agni Kai-ra Zhaot. Zhao jól harcolt, de Zuko nyert. Zhao nem akarta elviselni a vesztést és hátba akarta Zukot támadni, de Iroh megállította, Zukoban pedig volt annyi becsület, hogy nem mocskolta be győzelmét. Zhao is az Avatar után nyomozott. A Tűz népének blokádjánál ismét összefutott Zukoval és követte a Félhold Szigetre, tudta, hogy ő elvezetheti az Avatarhoz. A szigeten a Tűz Templomba várt Aangra, míg előjön a szentélyből, hogy elfogja. Amikor előjött, Roku formájában Aang lerombolta a templomot. Zhao csak az 5 bölcset tudta felmutatni Ozainak. Zhao nem adta fel, felbérelte a legjobb íjászokat, a Yu Yan íjászokat, kinevezték közbe tengernagyá és az íjászokkal elfogta Aangot. Zuko Kék szellemként megmentette Aangot és Zhao sikeréből kudarc lett. Zhao mérge csak nőtt ezután. A Tűz napja fesztiválon Aang nyomába eredt az erdőben, ahol régi mesterével, Jeong Jeong-al  és Aanggal is megküzdött, de ismét vesztett. Ekkor úgy döntött, hogy elfoglalja az Északi Víz törzsét. Mivel Zuko még mindig útjában volt, felbérelte a kalózokat, hogy öljék meg. Zhao örült, hogy Zuko halála után Iroh csatlakozik hozzá. Az Északi Víz törzsénél a támadások kezdetbe kudarcba fuladtak, ekkor ment Zhao a Szellem Óázisba ahol megölte a Hold szellemét. Az hitte itt a győzelem számára, de ez maga a vég volt inkább. Yue megmentette a Hold szellemét. Zhao rádöbbent, hogy Zuko még is él, amikor Zuko útját álta. Küzdelmük közben Aang megjelent az Óceán szellemével egyesülve és a mélybe rántotta a hídról Zhaot és ekkor érte a halála.

 

Zuko

zuko.png

 

 

 

 

 

 

Nép: Tűz népe
Életkor: 16
Haj szín: fekete
Szem szín: arany
Első megjelenés: 1/1 A jégbefagyott fiú

A Tűz népének hercege. Ozai és Ursa gyermeke, Azula bátyja, Iroh unokaöccse. Apja 13 éves korában megégette egy Agni Kai során Zuko arcát és ekkor is száműzte a Tűz népéből az addig eltüntnek hitt Avatar után. Zuko személyisége változik a legtöbbet a történet során. Egy vad, önfejű és elszánt fiúnak ismerjük meg a történet kezdetén, aki fanatikusan nyomoz a világban az Avatar után, az elvesztett becsülete érdekében. Elszántan hitt abban, hogy csak az Avatar elfogásával kaphatja vissza a becsületét. Iroh bácsikája mindig elkísérte és mellette állt, és segítette Zuko jellem fejlődését. Miután megtalálta Aangot és egy fél világon keresztül üldözte, lassacskán rájött, hogy nem fogank úgy alakulni a dolgok, mint tervezte, de bácsikája ekkor is mellette állt. Sorsa összefort az Avataréval. Sokáig nem találta meg önmagát, ekkor voltak rossz döntései is, de végül sikerült megtalálni önmagát. Dédapái személyiségei benne egyesültek, míg a történet elején inkább Sozinhoz hasonlított, addig a végére megtalálta magában Rokut is. A két személyiség teljesen ellentétek egymásnak nézetileg, de Zukonak a magában dúló vihart sikerült lecsendesíteni. Akiről a történet elején azt hinné az ember, hogy a végkifejletben fog az Avatar ellen harcolni, az még nem gondolta, hogy a legnagyobb ellenségből lett a legjobb barát és a tűzidomár mester is.